КАТЕГОРИИ
Автоматизация автомобили Апаратура битова техника Гума,пластмаса Диетолози Дървен материал Електроника заведения Здравеопазване изкуство и култура Инсталации и техника информационни технологии Машини и съоръжения Машини,мотокари,електрокари мебели и обзавеждане метали и металообработване Недвижими имоти облекло и обувки образование общини Производство Психотерапия и психологическа консултация селско стопанство Специализирани дейности Стелажи строителство Суровини и материали транспорт туризъм търговия услуги финанси Фондации хранителна промишленост
Лео Ди Каприо иска да е сред първите заселници на Марс
След като най-после получи своя Оскар, Леонардо Ди Каприо вече може да каже, че е постигнал всичко на тази планета и изглежда е готов да я напусне.
В разговор с президента на САЩ Барак Обама известният актьор е обявил, че се е записал за първата мисия на Илон Мъск за изпращане на хора до Марс, пише nauka.offnews.bg.
Преди броени дни основателят на PayPal, Tesla Motors и SpaceX Мъск обяви плановете си да изпрати човешки заселници на Червената планета към 2025 година.

Въпреки ентусиазма на милиардера, заселването на Марс изглежда доста опасна задача, чиито край за много от участниците може да бъде фатален.
Въпреки това по всичко личи, че Лео Ди Каприо е склонен да поеме риска и да се включи.

Той е потвърдил желанието си за включване в мисията след като участникът в срещата му с Обама, посветена на климатичните промени д-р. Катрин Хаю е подхвърлила на шега, че ако някой се е записал за нея, значи е луд. Именно тогава артистът е казал просто „Аз го направих.“.
Припомняме, че на своята презентация Илон Мъск обяви плановете си да сведе цената за пътуването до Марс до около 200 000 щ. долара.
Приблизително толкова е и сумата, за която друг ексцентричен милиардер – Ричард Брансън – възнамерява да изпраща космически туристи „на прага“ на околоземната орбита със своята компания Virgin Galactic.

Мъск обаче посочи, че първите пътувания ще са много опасни и вероятността за смърт ще бъде много висока. Ако Ди Каприо наистина се включи, може би поне ще разберем със сигурност, колко фенки има той, които биха рискували живота си за да бъдат с него.

Източник: http://www.novini.bg