КАТЕГОРИИ
Автоматизация автомобили Апаратура битова техника Гума,пластмаса Диетолози Дървен материал Електроника заведения Здравеопазване изкуство и култура Инсталации и техника информационни технологии Машини и съоръжения Машини,мотокари,електрокари мебели и обзавеждане метали и металообработване Недвижими имоти облекло и обувки образование общини Производство Психотерапия и психологическа консултация селско стопанство Специализирани дейности Стелажи строителство Суровини и материали транспорт туризъм търговия услуги финанси Фондации хранителна промишленост
Идеалният шеф: Работете по-малко, спете повече и пътувайте
Tехнологичните компании са известни с предлагането на бонуси към заплатата на техните служители.
С помощта на предимства, като безплатна храна и пране, те компенсират дългия престой в офиса на своите работници. Джейсън Фрийд е технологично CEO с коренно различна философия.

В Basecamp, софтуерна компания, открита преди около 15 години, се насърчава работата в разумни часове (40 часа на седмица), както и повечето сън, за да бъдат здрави служителите и да разширят своите хоризонти. "Има много неща, като пране и безплатна храна, с които големите компании изпращат послание към служителите си и то е „Не си тръгвайте от офиса, всичко, което ви трябва, е тук“, казва 41-годишният Фрийд пред Huffington Post.
"Това просто ме отвращава." Служителите на базираната в Чикаго компания на Фрийд, която разработва софтуер за управление на проекти, не само получават платена отпуска, но компанията плаща ваканциите им като годишен "подарък" за онези, които са работили повече от една година за нея.
Новите служители пък получават платено от компанията вечерно излизане. В пост в блога си по-рано тази седмица Фрийд подробно обяснява и други невероятни предимства, които получават служителите му.

Те включват четиридневна 30-часова работна седмица през лятото, 100 долара на месец за фитнес, които служителите могат да харчат и за занимания по йога и други спортове, както и 100 долара на месец за масажи.
Компанията предлага на работниците и членство в селски стопанства, от където те получават местно произведени плодове и зеленчуци.
Служителите на Basecamp имат възможност сами да изберат от къде да работят – представителства на компанията са разположени из целите Съединени щати. Те получават и едномесечен отпуск на всеки три години.
Има и още. Наскоро е променена и политиката на компанията по отношение на майчинството.
Така днес младите родители получават 16 седмици родителски отпуск.

Фрийд, който има 15-месечен син у дома, казва, че иска неговите служители да излязат извън офиса и да се посветят на останалата част от живота си. Заплатите на служителите на Basecamp са в топ 5 за района на Чикаго.
Затова компанията, вместо да увеличава възнаграждението им със 100 долара, използва тези пари, за да им даде възможност да се почувстват по-здрави и щастливи.
Политиката относно ваканциите е пример за това. Служителите получават общо три седмици почивка годишно.
Те могат да прекарват част от нея, като пътуват до различни места всяка година, определяни от компанията. За 2016 г. това са Мартас Винярд, Гранд Каньон, Етиопия и Верона, Италия, а разходите по екскурзията се поемат от работодателя.

Източник: http://profit.bg